Troeven

Bij ons vindt u een ruim aanbod aan kwalitatieve, massieve planken- en parketvloeren. Parket is eigentijds en tegelijk tijdloos en zorgt voor sfeer en warmte bij u thuis. De houtsoorten, motieven en kleurtinten zijn eindeloos. Mits correct onderhoud is een parketvloer uitermate duurzaam. Neem contact met ons op voor elk type design. Of het nu gaat om een traditionele, hedendaagse of moderne look, samen zoeken wij naar de perfecte parketvloer voor uw interieur.

Type parket

Parket 10mm

Meer info

10mm parketvloeren worden verlijmd en genageld op onderparket of houten ondervloeren (osb). Na de plaatsing wordt het parket opgestopt en vlak geschuurd om nadien af te werken met beits, olie, vernis, … De kleur- en afwerkingsmogelijkheden zijn oneindig.

Massieve parketvloeren zijn beschikbaar in talrijke houtsoorten en deze vereisen degelijk vakmanschap. Perfect mogelijk in combinatie met vloerverwarming mits het juiste type en de juiste breedte wordt aangehouden.

Meerlagig parket

Meer info

Goed geïnformeerde mensen zijn tevreden mensen. Hout is wat met in vaktermen een hygroscopisch materiaal noemt. Dat betekent dat het zijn vorm aanpast bij wisselende temperaturen en schommelingen in luchtvochtigheid. Traditionele massieve vloeren gaan, onder invloed van het wisselend binnenklimaat in je woning en door het voortdurend proces van krimpen en zwellen, na enige tijd vaak schotelen of vervormen.

Meerlagenparket, dat bestaat uit een toplaag van 6 mm en een onderbouw/structuur in vurenhout of multiplex, biedt de ideale oplossing voor dat probleem. Meerlaagse vloeren zijn speciaal ontworpen om de natuurlijke beweging van het hout (en dus ook de vervorming) zoveel mogelijk tegen te gaan. De standaardlengtes variëren tussen 1,0 en 2,5 m.

Deze kunnen legklaar uit een standaard kleurengamma geleverd en geplaatst worden. Ze kunnen ook in brute toestand geplaatst worden en vervolgens ter plekke worden afgewerkt als een massieve parketvloer. Vloerverwarming in combinatie met een massieve plankenvloer is mogelijk mits er een houten ondervloer is geplaatst, de plankenvloer kan worden genageld en de juiste breedte wordt aangehouden.

Voordelen:

1.     STABIEL en het best bestand tegen vervorming
2.     Ideaal bij NIEUWBOUW OF RENOVATIE
3.     Uitermate geschikt voor gebruik met VLOERVERWARMING

Half massief parket

Meer info

Half massief parket is een samengesteld parket met een toplaag van 4 mm massief edelhout en een onderbouw/structuur in vurenhout of multiplex. De planklengtes variëren tussen 1,5 en 2 m. Deze kunnen legklaar uit een standaard kleurengamma geleverd en geplaatst worden. Maar ook hier kunt u ervoor kiezen om deze in brute toestand te plaatsen en vervolgens ter plekke af te werken als een massieve parketvloer.

Plankenvloer

Meer info

Een zeer duurzaam parket, de natuurlijkheid straalt van het hout af en is ook voller van dikte. Dit soort van parket bestaat uit puur massieve houten planken. Afwerkingsmogelijkheden onbeperkt.

De natuurlijke, robuuste houten vloerdelen met grotere afmetingen waaruit hij is opgebouwd staan borg voor zijn onvergankelijkheid. U kiest de planken uit een brede waaier van soorten en maten. Er is een breed palet aan kleurschakeringen. Plankenvloeren worden gelijmd en indien mogelijk genageld op chape of onderparket en osb.

Parket Favere geeft uw vloer de gewenste uitstraling door de toepassing van eigen afwerkingen en bewerkingen zoals bijvoorbeeld handkrabben.

Trappen

Meer info

Uw houten vloer en trap als één doorlopend geheel, het kan! Wij geven uw trap een afwerking identiek aan die van uw vloer.

Opschuren

Meer info

Heeft u een bestaand parket of een nieuwe woning gekocht met een bestaand parket en wilt u dit graag opschuren met een nieuwe afwerking? Maak dan een afspraak om samen ter plaatse te bekijken welke afwerking mogelijk is.

Wij kunnen al uw massieve of half-massieve parketvloeren opschuren en restaureren. Het parket wordt volledig opgeschuurd tot blank hout en indien nodig plaatselijk vervangen of herstelt. Nadien kan uw parketvloer afgewerkt worden in een eigentijdse afwerking, aangepast volgens smaak en interieur.

Wij werken af op verschillende systemen zoals oliën, vernissen, beitsen, bleken, verouderen, …

Onderhoudsproducten

Meer info

In onze winkel kan u alle onderhoudsproducten passend bij elk soort parketvloer vinden, uiteraard met bijhorend advies. Ook voor alle andere parketaccessoires en het verhuur hiervan kan u bij ons terecht.

Raadpleeg onze webshop voor meer info of contacteer ons voor het huren van onderhoudsmachines!